Cacaonibs biologisch Vergroten

Cacaonibs biologisch

Original Superfoods Original Superfoods

Nieuw

Cacaonibs zijn een ontzettend gezonde toevoeging aan allerlei gerechten en geeft een heerlijke bite. 100% biologisch, rauw en onverhit, dus met maximaal behoud van voedingsstoffen.

Meer details

19 Stuks

Direct leverbaar

  • 100g
  • 400g

€ 2,95

incl. BTW

Garanties

 Voor 20:00 besteld morgen in huis*

 Gratis verzending boven 20 euro

 Gratis kado bij je bestelling

 Altijd persoonlijk advies

 Niet goed geld terug

 Sterk eigen merk

 Veilig winkelen

 

Houdbaarheid

Meer info

Biologische cacaonibs

De cacaonibs van Original Superfoods zijn 100% biologisch en rauw, dus met behoud van alle oorspronkelijke voedingsstoffen. Ze zijn een heerlijke en gezonde toevoeging aan je yoghurt, kwark, muesli, fruithapje of dessert. Ook geeft het een lekkere, voedzame bite aan zelfgemaakte cakes of taarten. Of neem gewoon een lekker handje cacaonibs als gezond tussendoortje.

Cacaonibs zijn kleine stukjes van de cacaoboon. Deze cacaonibs zijn biologisch, rauw en onverhit, dus met maximaal behoud van alle aanwezige voedingsstoffen. Dit is belangrijk want de cacaoboon zit boordevol vitamines, antioxidanten, vezels, geluksstofjes en belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, sulfur, chroom en vitamine C.

Kies daarom altijd zoveel mogelijk voor biologische en rauwe cacaoproducten, dan profiteer jij maximaal van de aanwezige nutriënten. Dit in tegenstelling tot veel andere cacaoproducten, die tijdens de verwerking wel verhit worden en zodoende ontdaan zijn van een groot deel van de gezonde eigenschappen.

 

Samenvatting cacaonibs

  • 100% biologische, rauwe cacaonibs
  • Ongeraffineerd en onverhit, dus met behoud van alle voedingsstoffen
  • Boordevol antioxidanten, vitaminen, mineralen en sporenelementen
  • Heerlijke volle smaak
  • Vrij van toevoegingen
  • Ideaal om toe te voegen aan yoghurt, kwark, muesli, fruit, dessert, shakes en/of bakrecepten

 

Voor wie zijn cacaonibs geschikt?

Cacaonibs zijn ideaal voor mensen die een gezonde en lekkere toevoeging willen aan hun yoghurt, kwark, muesli, fruit, dessert, shakes en/of bakrecepten.

 

Sporters

Cacaonibs bevat veel mineralen die voor sporters belangrijk zijn, zoals magnesium, zink en chroom. Door cacaonibs toe te voegen aan bijvoorbeeld je shake zorg je voor aanvulling van deze belangrijke mineralen op natuurlijke wijze. De cacaonibs geven een lekkere bite aan je shake, mocht je hier niet zo van houden, neem dan rauwe, biologische cacaopoeder. Die geeft dezelfde gezondheidsvoordelen.

 

Gelukgevoelens

Feit is dat er in cacao stofjes zitten die je gelukkiger, goed en blij laten voelen en laten we eerlijk zijn, dat is altijd mooi meegenomen! Voor meer informatie over deze stofjes, zie verderop.

 

Inhoud

100 of 400 gram 100% biologische, rauwe en onverhitte cacaonibs van Original Superfoods.

Land van herkomst: Peru

 

Samenstelling

voedingswaarde cacaonibs

 

Hoe gebruik je cacaonibs?

Krachtshop adviseert 1 handje (5 tot 10 gram) cacaonibs per dag om te profiteren van de gezonde eigenschappen van cacaonibs.

Je kunt cacaonibs op veel verschillende manieren toevoegen aan je gerechten. Je kunt het bijvoorbeeld blenden in je shake of smoothie voor een extra gezonde bite. Of door je yoghurt, kwark, muesli, fruithapje of dessert. Je zou het zelfs als broodbeleg kunnen gebruiken met een laagje boter. Ook kan je cacaonibs verwerken door je eigengebakken taart of cake. Recepten hiervoor zijn volop online te vinden. Hieronder wat suggesties om cacaonibs aan toe te voegen:

 

Eiwitshake

Doe 1 serving eiwitpoeder in je shakebeker of blender. Voeg 10 gram cacaonibs toe (ongeveer 1 handje). Voeg een flinke scheut volle melk toe om het extra romig te maken. Aanvullen met 200ml water. Door de cacaonibs krijgt je shake een extra lekkere ‘bite’.

 

Smoothie

Er zijn veel smoothies te bedenken in allerlei fruit en groenten combinaties. Voeg 10 gram cacaonibs toe (ongeveer 1 handje) aan jouw combinatie. Eventueel een scheut volle melk om het romiger te maken. Door de cacaonibs krijgt je smoothie een extra lekkere ‘bite’.

 

Yoghurt/ kwark

Voeg 10 gram cacaonibs toe (ongeveer 1 handje) aan yoghurt of kwark en mix goed.

 

Broodbeleg

Besmeer je boterham of broodje eens met boter en strooi hieroverheen wat cacaonibs. Je zal verrast worden door deze heerlijke combinatie.

 

Toetje/ dessert

Cacaonibs zijn ook heerlijk om toe te voegen aan je dessert of ijsje. Je krijgt dan een lekkere bite en een gezonde chocoladesmaak erbij!

 

Bananenbrood/ cake/ gebak/ taart

Bij al deze bakrecepten kan je prima cacaonibs toevoegen voor een overheerlijke chocolade smaak met cacao chuncks. Het gaat te ver om hier alle recepten neer te zetten, maar na beetje googlen vind je ze zeker!

 

Tip! Wij verkopen ook 100% biologische en rauwe cacaopoeder. Deze bezit ongeveer dezelfde voedingswaarde en is voor sommige gerechten net wat fijner om te verwerken dan cacaonibs.

 

Bewaaradvies

Altijd koel, donker en goed afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.

 

Goed om te weten over cacao

Oorsprong van cacao

Chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder en cacaopoeder weer van cacaobonen. Cacaonibs zijn dan weer stukjes van de cacaoboon. Cacaobonen zijn de zaden van de cacaoboom en de bron van chocolade. De oorspronkelijke bewoners van Amerika waren dol op cacaobonen, voor hen was dit het voedsel van de Goden en ze gebruikten het zelfs als geld en medicijn.

 

Waarom is rauwe cacaopoeder gezond?

Waarom zijn rauwe cacaobonen, -nibs en -poeder zo gezond? Dit komt omdat in tegenstelling tot normale chocolade de rauwe cacaobonen ongeraffineerd (onbewerkt) en onverhit zijn. Als je cacao verhit verliest het veel van zijn voedingswaarde.

Het onverhitte cacao is puur en bevat geen suikers, melk of toevoegingen. Het bevat dus wel een groot aantal vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en essentiële vetzuren.

 

Waarom krijg je een energieroes door het eten van chocolade?

Cacao bevat een aantal stimulerende stoffen zoals theomobrine en cafeïne, deze veroorzaken een gevoel van energie en alertheid. Dit is geen groot effect, maar meestal wel merkbaar, vooral bij grotere hoeveelheden of bij meer pure cacao.

 

Heel veel antioxidanten in cacaopoeder

In rauwe cacaobonen zitten ontzettend veel antioxidanten vergeleken met veel andere voedingsmiddelen en superfoods. Het aantal antioxidanten is zeven keer groter dan bewerkte chocola en er zitten meer antioxidanten in dan acai-bessen, rode wijn, blauwe bessen en goji-bessen bij elkaar!

 

Magnesium

Veel mensen hebben een tekort aan magnesium, vaak zonder het zelf te weten. Door cacao te eten krijg je op een natuurlijke manier magnesium binnen, maar liefst 131 mg per 100 gram.

Magnesium is belangrijk bij een gezond hart, zenuwstelsel, spieren en botten. Daarnaast is magnesium een bekende spierontspanner en helpt het krampen te voorkomen. Belangrijk voor sporters en vrouwen met menstruele krampen.

Ook is magnesium een bekende humeurverbeteraar.

Meer informatie over magnesium.

 

IJzer

IJzer is belangrijk in hemoglobine, het helpt bij het zuurstroftransport. Mensen met bloedarmoede hebben vaak te weinig ijzer in hun voeding. Door cacao te eten krijg je veel ijzer binnen, met 10 gram cacao zit je al ongeveer op je ADH!

 

Chroom

Chroom is een belangrijk mineraal met diverse functies in het lichaam zoals het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel en bij de verbranding van energie.

Veel mensen hebben zonder het te weten een tekort aan chroom. Door cacao te eten vul je dit op natuurlijke wijze aan.

 

Mangaan

Mangaan is een bouwstof van een aantal belangrijke enzymen en draagt bij aan de spijsvertering en energiehuishouding. Samen met ijzer helpt mangaan het lichaam aan voldoende zuurstof.

Cacao bevat een goede hoeveelheid mangaan.

 

Zink

Zink is belangrijk bij de opbouw van proteïnen, enzymen en weefsels. Daarnaast belangrijk bij een gezond immuunsysteem, lever en alvleesklier. Het draagt ook bij aan sterke botten en spieren, gezond haar en huid en geheugen.

Daarnaast is zink een bekende testosteronbooster. Door cacao te eten gaat in theorie je vitaliteit en libido er dus op vooruit!

Meer informatie over zink.

 

Koper

Cacao bevat aardig wat koper. Dit is een belangrijk mineraal voor een goede gezondheid. Koper draagt bij aan gezond bloed, immuunsysteem en zuurstoftransport.

 

Anandamide en fenylethylamine

Deze stofjes worden ook wel 'geluksstofjes' genoemd, het lichaam kan deze zelf produceren als we ons gelukkig voelen. Deze stofjes zitten in behoorlijke hoeveelheden in rauwe cacao. Daarnaast bevat cacao ook enzymremmers (de zogenaamde N-acylethanolamines) die die afbraak van anandamide remmen. Dit betekent dat deze geluksstof daardoor langer in het bloed circuleert en je je dus langer goed voelt.

Daarnaast bevat cacao ook fenylethylamine, dit stofje geeft je ook een fijn gevoel en bovendien vergroot het je concentratie en alertheid.

 

Is het veilig om cacao te eten?

Ja, het is veilig, maar zoals met alles geldt, overdaad schaadt. Te hoge cacao consumptie kan leiden tot hyperactiviteit, rusteloosheid en slapeloosheid en een aantal fysiologische gevolgen zoals het verwijden van bloedvaten en hogere hartslag.

Ook bevat cacao oxaalzuur dat calcium aan zich bindt. Bij overmatige en regelmatige consumptie kan dit leiden tot een calcium tekort.

 

Topkwaliteit

Original Superfoods staat bekend om haar altijd 100% biologische, rauwe en uitmuntende productkwaliteit.

 

Altijd lage prijs

Krachtshop biedt topkwaliteit voor bodemprijzen. Dit kan omdat Krachtshop geen gebruik maakt van tussenhandelaren, geen geld besteed aan dure reclames en genoegen neemt met een veel lagere marge dan gebruikelijk in deze branche.

 

BEKIJK ALLE SUPERFOODS

Reviews