Biologische kokosolie extra virgin Original Superfoods Vergroten

Biologische Kokosolie Extra Virgin

Original Superfoods Original Superfoods

Nieuw

Extra virgin biologische kokosolie van specialist Original Superfoods. Dit is kokosolie van de hoogst mogelijke kwaliteit. Voor iedereen die erg gezond wil eten en bakken tegen de voordeligste prijs.

Meer details

7 Stuks

Direct leverbaar

Let op: Bijna uit voorraad!

  • 500ml

€ 9,95

incl. BTW

Garanties

 Voor 20:00 besteld morgen in huis*

 Gratis verzending boven 20 euro

 Gratis kado bij je bestelling

 Altijd persoonlijk advies

 Niet goed geld terug

 Sterk eigen merk

 Veilig winkelen

 

Houdbaarheid

Meer info

Biologische Kokosolie Extra Virgin

Extra Virgin Biologische Kokosolie van Original Superfoods is zonder twijfel de absolute nummer 1 onder de kokosoliën. Met deze olie ga jij niet alleen gezond en verantwoord kokerellen, het maakt je gerechten ook nog eens extra lekker.

Als je voor kokosolie kiest, kies dan voor de beste kwaliteit. Deze top kwaliteit olie is volledig biologisch, organisch, ongeraffineerd, geurloos en koudgeperst, dus met behoud van de oorspronkelijk aanwezige stoffen. Daarnaast zonder extra toevoegingen.

 

Kokosolie samengevat

  • 100% biologisch en rauw, dus met behoud van alle voedingsstoffen
  • Ideaal om mee te bakken en frituren, de olie veranderd niet van structuur door verhitting
  • Ideale massageolie, zacht en gezond voor de huid
  • Gezond alternatief voor margarine en boter

 

Inhoud

500ml Biologische Kokosolie Extra Virgin.

 

Samenstelling

100% Biologisch gecertificeerde kokosolie van jonge kokosnoten.

Kokosolie bestaat voor ongeveer 55% uit laurine- en caprinezuur, die gezonde eigenschappen hebben. Dit geldt vooral voor laurinezuur dat zich ook in moedermelk bevindt.

 

voedingswaarde kokosolie

 

Gebruik

Kokosolie is geschikt om zowel koud als bij hogere temperatuur te gebruiken.
Wij adviseren echter om de extra virgin versie koud te gebruiken. Alle na de productie aanwezige voedingsstoffen, zoals vitaminen, blijven op die manier behouden. Echter de functionaliteit van kokosolie, namelijk de stabiliteit en aanwezigheid van laurinezuur, zijn en blijven in beide versies hetzelfde.

 

Kokosolie kan op vele manieren gebruikt worden, enkele voorbeelden:

  • Je kunt het als smeersel (op brood) gebruiken. Zeer geschikt voor mensen die geen boter willen/mogen gebruiken.
  • Om in te bakken gebruik je enkele theelepels. Gebruik het voor vlees, vegetarische burgers, vis, gebakken ei, aardappels, pannenkoeken en ga zo maar door.
  • Hetzelfde geldt voor het wokken van bijvoorbeeld een overheerlijke groentenschotel.
  • Frituren kan uiteraard ook. Zo zorg je voor gezonde frietjes, iets waar veel kinderen dol op zijn ! Als je het vet goed schoon houdt kun je het gerust meerdere keren gebruiken.
  • Als basis voor massageolie.
  • Verrukkelijk als badolie (gewoon een eetlepel aan het warme water toevoegen).

 

Kokosolie om te bakken en frituren

Kokosolie is eigenlijk de enige olie die écht geschikt is voor het gebruik op hoge temperaturen zoals bij frituren, bakken en braden. Dit komt omdat kokosolie tijdens verhitten niet van structuur veranderd in ongezonde en mogelijk zelfs kankerverwekkende verbindingen en vrije radicalen.

Is een olie onverzadigd, dan is de kans groot dat deze van structuur veranderd bij verhitting, vooral als de temperatuur en tijdsduur van verhitting toeneemt.

Kokosolie heeft hier dus absoluut geen last van, het bestaat namelijk volledig uit verzadigde vetzuren en dan ook nog voornamelijk Medium Chain Triglycerides (MCT) vetzuren. MCT's zijn de gezonde variant van verzadigde vetzuren en kunnen direct als brandstof dienen voor onder andere de spiercellen.

Kokosolie is om deze reden dus een gezonde keuze bij bakken, braden en frituren. Daarnaast kan kokosolie prima gebruikt worden als broodbeleg in plaats van boter. Ook is het een hele fijne en gezonde massageolie.

Onthoudt, onverzadigde olien gebruik je het beste over koude gerechten zoals salades, verzadigde olien zijn beter om te verhitten.

 

Kokosolie als gezonde massageolie

De huid is ons grootste orgaan en bescherming tegen de buitenwereld. Een goede gezondheid en staat van de huid is dan ook essentieel. Als basisregel geldt, smeer niets op je huid wat je ook niet zou kunnen eten. Voor veel cosmetische producten geldt dit niet. Maar kokosolie is hier echt perfect voor. Door de fijne structuur is de olie flexibel en omdat het een natuurlijk product is zonder toevoegingen ook nog eens erg gezond. Je huid zal er zichtbaar van opknappen en het voelt heerlijk.

 

Bewaaradvies

Kokosolie kunt u het beste koel en donker bewaren voor de beste houdbaarheid. Boven de 25 graden wordt kokosolie vloeibaar, eventueel bezinksel en kleurverschil zijn mogelijk maar natuurlijk. Dit heeft dus geen invloed op de kwaliteit of houdbaarheid van de olie. Buiten bereik van kinderen houden.

 

Goed om te weten over kokosolie

 

Moet deze kokosolie in de koelkast bewaard worden?

Nee, deze kokosolie hoeft u niet in de koelkast te bewaren. Liever niet zelfs. Allereerst is het door de eigenschappen niet nodig. Daarnaast is het bovendien onhandig. Het wordt immers veel te hard om fijn te verwerken.
Op onze plantage in Sri Lanka is het altijd vloeibaar omdat de omgevingstemperatuur meestal rond de 30o C is.

De reden dat u onze kokosolie in winkels soms wel in de koeling ziet komt omdat winkeliers onze producten dan groeperen, dus bij elkaar zetten. Voor een aantal, zoals Perfect Balance, is het immers beter om wel gekoeld te worden.

 

Kokosolie heeft toch het meeste verzadigde vet van alle plantaardige oliën, waardoor het risico van hart- en vaatziekten/storingen in de bloedsomloop wordt verhoogd. Waarom verkoopt u het dan?

Als gevolg van wetgeving mag je over kokosolie eigenlijk niet meer schrijven dan dat het lekker en gezond is. Hoewel de regelgeving daaromtrent heel complex is willen wij ons aan die wetgeving houden. Dat grote fabrikanten desondanks voedsel mogen maken (neem bijvoorbeeld die grote hamburgerketen) waarvan inmiddels wel bekend is dat het niet echt fijn voor je lijf is stoort ons dan ook behoorlijk. Gelukkig zijn er wetenschappers zoals Mary G. Enig die op het www veel over deze zaken gepubliceerd hebben. Daar is dan ook oneindig veel info beschikbaar waarop de Nederlandse regelgeving gelukkig geen vat heeft. Zoek er dus naar.


Veel mensen zijn het slachtoffer van betreurenswaardige propaganda van de voedingsindustrie die ervoor heeft gezorgd, dat kokosolie, volkomen ten onrechte overigens, in een kwaad daglicht is komen te staan.
Kokosolie bevat 27,5 % lange-keten verzadigde vetzuren, 65 % middellange-keten verzadigde vetzuren en verder onverzadigde vetzuren. Van de middellange-keten verzadigde vetzuren bestaat ongeveer 55 % uit laurine- en caprinezuur, die antibacteriële eigenschappen hebben. Dit geldt vooral voor laurinezuur, waarvan het percentage 48 tot 50 % bedraagt. Laurinezuur is het verzadigde vetzuur, dat zich in moedermelk bevindt. Het is dan ook een heel belangrijke voedingsstof voor babies. (Katoenzaadolie bevat ongeveer 28,5 % lange-keten verzadigde vetzuren, maar geen laurinezuur).


Van specifieke aandoeningen (we mogen niet schrijven welke) is inmiddels bekend, dat ze verband houden met vele factoren, zoals geoxideerde vetten, cytomegalovirus, Helicobacter pylori, homocysteïne, diverse toxische chemicaliën, en andere elementen die ontstekingen veroorzaken. De verhoogde cholesterolniveaus houden verband met de poging van het lichaam om weefselbeschadiging te herstellen. Zoals een van de pathologen als expert op het gebied van arteriosclerose verklaarde, is de kans, dat cholesterol een atheroma veroorzaakt, niet groter dan de kans dat witte bloedcellen een abces veroorzaken. In beide gevallen gaat het om een poging tot genezing. Cholesterol is één van de voornaamste substanties in het lichaam, die voor herstel zorgen. Laurinezuurhoudende oliën, voornamelijk beschikbaar als kokosolie, worden niet geoxideerd. Alleen meervoudig onverzadigde vetzuren kunnen worden geoxideerd. Monoglyceride in laurinezuur, dat door het lichaam wordt aangemaakt bij consumptie van laurinezuurhoudende oliën, doodt het cytomegalovirus en Helicobacter pylori. Het zou dus ook preventief kunnen werken bij mensen met een verhoogd risico van bepaalde aandoeningen, of onderdeel kunnen vormen van de behandeling.


Onderzoek heeft ook uitgewezen, dat de conditie van hartpatiënten verbetert dankzij regelmatig gebruik van kokosolie. Wat mij betreft is er geen enkele reden om af te gaan op misleidende informatie. Zelfs onderzoekers van de Harvard Medical School hebben patent op het gebruik van laurinezuurhoudende olie bij de behandeling van ziekte.
(Bron: Feiten over Vetten van Mary G. Enig, Ph.)

 

Topkwaliteit

Original Superfoods staat bekend om haar altijd 100% biologische, rauwe en uitmuntende productkwaliteit.

 

Altijd lage prijs

Krachtshop biedt topkwaliteit voor bodemprijzen. Dit kan omdat Krachtshop geen gebruik maakt van tussenhandelaren, geen geld besteed aan dure reclames en genoegen neemt met een veel lagere marge dan gebruikelijk in deze branche.

 

BEKIJK ALLE SUPERFOODS

Reviews