100% Biologische cacaopoeder, een populaire superfood, gezond en heel lekker door allerlei gerechten!
51 Stuk Stuks
Direct leverbaar
Let op: Bijna uit voorraad!
Datum wanneer beschikbaar:
Hou jij van chocolade dan ben jij ook dol op cacaopoeder! Het is de ideale toevoeging aan shakes, smoothies en bakrecepten om deze nog lekkerder en gezonder te maken. Onze cacao is 100% biologisch, dus met behoud van voedingsstoffen! Belangrijk, want cacao bevat ontzettend veel vitamines, antioxidanten, vezels, geluksstofjes en belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, sulfur, chroom en vitamine C.
Cacaopoeder is ideaal voor mensen die een gezonde en lekkere toevoeging willen aan hun shake, smoothie baksels en andere gerechten.
Sporters
Cacao poeder bevat veel mineralen die voor sporters belangrijk zijn, zoals magnesium, zink en chroom. Door cacaopoeder toe te voegen aan bijvoorbeeld je shake zorg je voor aanvulling van deze belangrijke mineralen op natuurlijke wijze.
Goed voelen
Feit is dat er in cacao stofjes zitten die je gelukkiger, goed en blij laten voelen en laten we eerlijk zijn, dat is altijd mooi meegenomen! Voor meer informatie over deze stofjes, zie verderop.
100 of 400 gram 100% biologische, rauwe en onverhitte cacaopoeder van Original Superfoods.
Land van herkomst: Peru, Zuid-Centraal Amerika of Afrika. Dit kan per batch verschillen, afhankelijk van de beschikbaarheid bij inkoop. (Vraag dit eventueel na voor plaatsen van de bestelling!). De kwaliteit is overigens vergelijkbaar voor alle continenten.
Krachtshop adviseert 1 tot 6 theelepels cacaopoeder per dag om te profiteren van de gezonde eigenschappen van cacaopoeder. Er zijn veel manieren waarop je cacaopoeder kunt gebruiken door je voeding. Hieronder wat suggesties.
Eiwitshake
Doe 1 serving eiwitpoeder in je shakebeker of blender. Voeg 10 gram cacaopoeder toe (1 flinke eetlepel). Voeg een flinke scheut volle melk toe om het extra romig te maken. Aanvullen met 200ml water.
Smoothie
Er zijn veel smoothies te bedenken in allerlei fruit en groenten combinaties. Voeg 10 gram cacaopoeder toe (1 flinke eetlepel) aan jouw combinatie. Eventueel een scheut volle melk om het romiger te maken.
Yoghurt/ kwark
Voeg 10 gram cacaopoeder toe (1 flinke eetlepel) aan yoghurt of kwark en mix goed.
Broodbeleg
Besmeer je boterham of broodje eens met boter en strooi hieroverheen wat cacaopoeder. Een andere gouden combi is brood met aardbeien en hieroverheen wat cacaopoeder.
Toetje/ dessert
Cacaopoeder is ook heerlijk om toe te voegen aan je dessert of eroverheen te strooien. Je krijgt dan een lekker chocoladesmaak erbij!
Bananenbrood/ cake/ gebak/ taart
Bij al deze bakrecepten kan je prima cacaopoeder gebruiken voor een overheerlijke chocolade smaak. Het gaat te ver om hier alle recepten neer te zetten, maar na beetje googlen vindt je ze zeker!
Eigen chocolade maken
Je eigen chocolade maken kan met cacaopoeder. Combineer de volgende ingredienten:
Voor uitgebreide instructies, bekijk dit artikel.
Bewaaradvies
Altijd koel, donker en goed afgesloten bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
Oorsprong van cacaopoeder
Chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder en cacaopoeder weer van cacaobonen. Cacaobonen zijn de zaden van de cacaoboom en de bron van chocolade. De oorspronkelijke bewoners van Amerika waren dol op cacaobonen, voor hen was dit het voedsel van de Goden en ze gebruikten het zelfs als geld en medicijn.
Waarom is rauwe cacaopoeder gezond?
Waarom is rauwe cacaopoeder zo gezond? Dit komt omdat in tegenstelling tot normale chocolade de rauwe cacaopoeder ongeraffineerd (onbewerkt) en onverhit is. Als je cacao verhit verliest het veel van zijn voedingswaarde.
Het onverhitte cacaopoeder is puur en bevat geen suikers, melk of toevoegingen. Het bevat dus wel een groot aantal vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en essentiële vetzuren.
Waarom krijg je een energieroes door het eten van chocolade?
Cacao bevat een aantal stimulerende stoffen zoals theomobrine en cafeïne, deze veroorzaken een gevoel van energie en alertheid. Dit is geen groot effect, maar meestal wel merkbaar, vooral bij grotere hoeveelheden of bij meer pure cacao.
Heel veel antioxidanten in cacaopoeder
In rauwe cacaopoeder zitten ontzettend veel antioxidanten vergeleken met veel andere voedingsmiddelen en superfoods. Het aantal antioxidanten is zeven keer groter dan bewerkte chocola en er zitten meer antioxidanten in dan acai-bessen, rode wijn, blauwe bessen en goji-bessen bij elkaar!
Magnesium
Veel mensen hebben een tekort aan magnesium, vaak zonder het zelf te weten. Door cacao te eten krijg je op een natuurlijke manier magnesium binnen, maar liefst 131 mg per 100 gram.
Magnesium is belangrijk bij een gezond hart, zenuwstelsel, spieren en botten. Daarnaast is magnesium een bekende spierontspanner en helpt het krampen te voorkomen. Belangrijk voor sporters en vrouwen met menstruele krampen.
Ook is magnesium een bekende humeurverbeteraar.
Meer informatie over magnesium.
IJzer
IJzer is belangrijk in hemoglobine, het helpt bij het zuurstroftransport. Mensen met bloedarmoede hebben vaak te weinig ijzer in hun voeding. Door cacao te eten krijg je veel ijzer binnen, met 10 gram cacao zit je al ongeveer op je ADH!
Chroom
Chroom is een belangrijk mineraal met diverse functies in het lichaam zoals het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel en bij de verbranding van energie.
Veel mensen hebben zonder het te weten een tekort aan chroom. Door cacaopoeder te eten vul je dit op natuurlijke wijze aan.
Mangaan
Mangaan is een bouwstof van een aantal belangrijke enzymen en draagt bij aan de spijsvertering en energiehuishouding. Samen met ijzer helpt mangaan het lichaam aan voldoende zuurstof.
Cacaopoeder bevat een goede hoeveelheid mangaan.
Zink
Zink is belangrijk bij de opbouw van proteïnen, enzymen en weefsels. Daarnaast belangrijk bij een gezond immuunsysteem, lever en alvleesklier. Het draagt ook bij aan sterke botten en spieren, gezond haar en huid en geheugen.
Daarnaast is zink een bekende testosteronbooster. Door cacaopoeder te eten gaat in theorie je vitaliteit en libido er dus op vooruit!
Koper
Cacaopoeder bevat aardig wat koper. Dit is een belangrijk mineraal voor een goede gezondheid. Koper draagt bij aan gezond bloed, immuunsysteem en zuurstoftransport.
Anandamide en fenylethylamine
Deze stofjes worden ook wel 'geluksstofjes' genoemd, het lichaam kan deze zelf produceren als we ons gelukkig voelen. Deze stofjes zitten in behoorlijke hoeveelheden in rauwe cacaopoeder. Daarnaast bevat cacaopoeder ook enzymremmers (de zogenaamde N-acylethanolamines) die die afbraak van anandamide remmen. Dit betekent dat deze geluksstof daardoor langer in het bloed circuleert en je je dus langer goed voelt.
Daarnaast bevat cacaopoeder ook fenylethylamine, dit stofje geeft je ook een fijn gevoel en bovendien vergroot het je concentratie en alertheid.
Is het veilig om cacao te eten?
Ja, het is veilig, maar zoals voor alles geldt, overdaad schaadt. Te hoge cacao consumptie kan leiden tot hyperactiviteit, rusteloosheid en slapeloosheid en een aantal fysiologische gevolgen zoals het verwijden van bloedvaten en hogere hartslag.
Ook bevat cacao oxaalzuur dat calcium aan zich bindt. Bij overmatige en regelmatige consumptie kan dit leiden tot een calcium tekort.
Original Superfoods staat bekend om haar altijd 100% biologische, rauwe en uitmuntende productkwaliteit.
Krachtshop biedt topkwaliteit voor bodemprijzen. Dit kan omdat Krachtshop geen gebruik maakt van tussenhandelaren, geen geld besteed aan dure reclames en genoegen neemt met een veel lagere marge dan gebruikelijk in deze branche.
Soort | Functional Food |